top of page
Foto van schrijverDolores Hoekstra

Mijn reis naar een holistische salon

Waarom ik nu meer bied dan alleen haar en beauty: mijn reis naar een holistische aanpak


Heb je ooit het gevoel gehad dat je behoefte had aan meer dan alleen uiterlijke verzorging? Dat er iets miste, een diepere connectie met jezelf? Dat gevoel herken ik maar al te goed. Als hair- en beautyspecialiste voelde ik dat het werk dat ik deed méér moest zijn dan alleen schoonheid aan de buitenkant. Het werd tijd om verder te gaan, om ook het innerlijke te omarmen. In deze blog deel ik mijn persoonlijke reis eerlijk en puur en waarom ik nu werk vanuit een holistische visie.


De transformatie:


Waar je me misschien ooit hebt leren kennen als hair- en beautyspecialiste, voel ik al enige tijd een diepe roeping om het anders te doen. Niet omdat ik mijn vak niet waardeer integendeel. Hair & beauty gaat voor mij altijd om meer dan alleen de buitenkant. Maar ik voelde een steeds sterkere behoefte om me meer te richten op innerlijk werk en om klanten op een dieper niveau te ondersteunen.

En hier een fijne balans in te creëren tussen uiterlijke verzorging en innerlijke verzorging .


De afgelopen jaren heb ik zelf een intens proces van persoonlijke groei doorgemaakt. Ik heb verschillende coachingtrajecten gevolgd, retraite in Curaçao van Janneke Ananias

waar echt mijn transformatie in een sneltrein is gegaan en vele mooie cursussen en sessies en daarin heb ik mezelf op een dieper niveau leren kennen. Het was een reis vol uitdagingen, waarin ik uit mijn comfortzone moest stappen en mijn eigen blokkades doorbrak. Wat ik leerde is dat juist op die momenten, wanneer je de confrontatie met jezelf aangaat, de grootste transformaties plaatsvinden.


Deze foto is op Curaçao retraite waar ik mijn wataflow sessie van Talina heb gehad

life chancing hier mocht ik letterlijk me overgeven en loslaten wil je weten wat water therapie is kijk even op de site >



Dit proces en alle mooie ervaringen heeft me laten inzien dat ik deze ervaringen wil delen, niet alleen vanuit kennis maar ook vanuit mijn eigen levenservaring.


De kracht van vertragen in een snelle wereld


Zeven jaar geleden opende ik mijn “Slowbeautysalon”.

Hieronder zie je mij tijdens de opening 😉



Al snel ontdekte ik dat de sleutel tot mijn bedrijf niet alleen gericht is op ht uiterlijk ,maar vooral in het vertragen. In onze snelle wereld, waarin alles lijkt te draaien op quick fix oplossingen , snel even alles doen vergeten we vaak om echt stil te staan. Volgeplande weekenden, altijd maar to-do lijstjes afwerken, en geen tijd meer nemen voor onszelf.


Wanneer ik aan iemand vraag hoe het gaat, hoor ik vaak: “Ja goed, maar druk, druk, druk…” Herkenbaar? We verlangen allemaal naar meer tijd, maar gek genoeg lijken we er steeds minder van te hebben. Wat ik heb geleerd is dat dit komt omdat we vaak niet meer in het moment leven. We zitten in ons hoofd, op de automatische piloot, en raken het contact met ons lichaam en ons gevoel kwijt.


Een quote van Gandalf uit “The Lord of the Rings” die me altijd bijblijft, vat dit prachtig samen:


All we have to decide is what to do with the time that is given us.”



Daarom wil ik je uitnodigen om stil te staan. Om weer naar binnen te keren, en tijd te maken voor jezelf. Wanneer heb je voor het laatst echt naar je gevoel geluisterd, los van alle verwachtingen van buitenaf? Verzorging is niet alleen uiterlijk het is een moment van verbinding met jezelf.


Meer dan een kapper of beauty behandeling :


In mijn salon bied ik nu een holistisch concept aan, dat laagdrempelig is en afgestemd op wat jij nodig hebt. Dit kan variëren van een haar- of beautybehandeling holistische head Spa treatment tot een stapje verder, zoals een cacao ceremonie, een energetische healing of een 1-op-1 inner soul coaching sessie. Wat je ook kiest, alles wordt persoonlijk afgestemd op jouw behoeften en verlangens. Jij hoeft niets te doen, behalve er simpelweg te zijn.


Voor sommige klanten voelt deze holistische werkwijze als een warme uitnodiging om iets nieuws te proberen, terwijl anderen misschien wat aarzelen en denken: “Ik kom alleen voor een kappersbehandeling, niet voor iets spiritueels.” En dat is helemaal oké. Wat jouw keuze ook is, ik ben er om je te ondersteunen op de manier die bij jou past.


Een uitnodiging om stil te staan en te voelen


Wat ik aanbied, gaat verder dan alleen uiterlijke verzorging. Door mijn eigen intensieve reis van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling heb ik geleerd hoe belangrijk het is om niet alleen de buitenkant te verzorgen, maar ook het innerlijke welzijn te omarmen. In mijn salon combineer ik deze twee: de verzorging van de buitenkant én ondersteuning op een dieper niveau.


Misschien is dit het moment om jezelf af te vragen: leid ik het leven waarvan ik altijd heb gedroomd, of ben ik vastgeraakt in mijn comfortzone? Mijn boodschap aan jou is simpel: durf even stil te staan, naar binnen te keren, en te voelen wat je echt nodig hebt.


Ik nodig je uit om die stap te zetten, of het nu een nieuwe ervaring is of voelt als thuiskomen. Je bent welkom, precies zoals je bent.


Durf jij stil te staan en te luisteren naar jezelf?


Ben je nieuwsgierig naar hoe ik je op een dieper niveau kan ondersteunen? Of wil je gewoon een moment voor jezelf nemen, zonder verwachtingen? Neem gerust contact met me op, dan kijken we samen wat bij jou past. In mijn salon kun je de verbinding tussen je innerlijke en uiterlijke zelf vinden op een manier die goed voelt voor jou.


Ik hoop je te hebben geïnspireerd met mijn verhaal , dankbaar dat je mijn blog hebt gelezen.


Liefs Dolores


33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page