top of page
Foto van schrijverDolores Hoekstra

De magie van innerlijke reflectie: balans en verbinding in beeld



In mijn werk als wellness specialist ,healer draait alles om de verbinding tussen innerlijke schoonheid en de natuurlijke wereld. Soms komt dit prachtig samen in één beeld, zoals dat van een silhouet van een vrouw verweven met de contouren van een landschap, omgeven door wolken en golven. Dit soort beelden raken aan wat ik dagelijks probeer over te brengen: de kracht van zelfliefde, balans en het diepe contact met onze innerlijke wereld.


De kracht van beelden


Beelden hebben een unieke manier om je te raken, diep van binnen. Ze gaan voorbij het verstand en raken een plek in ons waar emoties en gedachten elkaar ontmoeten. In dit specifieke beeld zie ik niet alleen een gezicht, maar een weerspiegeling van onze innerlijke landschappen: de rusteloze wolken, de voortdurende beweging van de golven, de stabiliteit van de bergen. Dit alles symboliseert hoe ons innerlijke leven in constante interactie staat met de wereld om ons heen.


Kracht en kwetsbaarheid in harmonie


Wat me raakt in deze foto is de balans tussen kracht en kwetsbaarheid. De stevige lijnen van het landschap symboliseren de innerlijke kracht die we allemaal bezitten, terwijl de zachte bewegingen van de wolken ons eraan herinneren hoe belangrijk het is om onze emoties ruimte te geven. In mijn salon zie ik vaak dat juist het omarmen van die kwetsbare momenten ons krachtiger maakt. Dit beeld nodigt uit om die harmonie te vinden en te koesteren.



Verbonden met de natuur


De verbinding tussen mens en natuur speelt een grote rol in mijn benadering van welzijn. Dit beeld toont hoe onze emoties en energieën vaak spiegels zijn van de natuur om ons heen. We hebben allemaal seizoenen van groei, rust, storm en helderheid. Door onszelf in die natuurlijke stroom te plaatsen, kunnen we meer in balans komen en ontdekken dat we, net als de natuur, perfect zijn zoals we zijn – met al onze pieken en dalen.



Reflectie en Zelfliefde


Deze foto nodigt uit tot reflectie, iets wat centraal staat in mijn werk. Het vraagt je om naar binnen te keren en te onderzoeken wat er werkelijk speelt in je innerlijke landschap. Misschien herinnert het je eraan om je innerlijke stormen met liefde te omarmen, of om rust te vinden in het laten stromen van je emoties. Zelfliefde begint met het accepteren van zowel onze sterke kanten als onze kwetsbare momenten.


Een oproep tot verbinding;


In een wereld waar snelheid en perfectie vaak de boventoon voeren, wil ik je uitnodigen om te vertragen en opnieuw verbinding te maken met jezelf . Dit beeld vraagt ons om ons te richten op die diepe lagen in onszelf waar onze ware kracht en schoonheid liggen. Het herinnert me eraan dat de weg naar innerlijke balans en zelfliefde begint bij het omarmen van zowel onze licht- als schaduwzijden.


Mijn missie is om mensen te helpen die verbinding te vinden en hun innerlijke licht te laten stralen. Dit beeld is een zachte herinnering dat we, net als de natuur, compleet zijn – precies zoals we zijn. Geef jezelf de ruimte om te groeien, te rusten, en in balans te komen met ons innerlijke landschap. Want juist in die verbinding tussen onszelf en de wereld om ons heen, ligt de ware kracht van zelfliefde.


Liefs Dolores


Ps :deze foto van mij is in Kreta (waar we dit jaar op vak waren )genomen, op een prachtig eiland met oude geschiedenis..

Hier voel en zie je de mystiek in de stenen ..


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page