top of page
Foto van schrijverDolores Hoekstra

De Herfst: Tijd voor Verdieping en Cocooning

Lieverd wat fijn dat je mijn blog leest.


De herfst is weer hier, en het voelt voor mij altijd als een tijd van verstilling en verbinding. De natuur vertraagt, de frisse lucht brengt een kalme sfeer met zich mee, en het is een uitnodiging om diezelfde rust in ons eigen leven te vinden. Voor mij is de herfst altijd het moment om naar binnen te keren, zowel in mijn huis als in mezelf. Ik houd ervan om bewust ruimte te maken voor rust en reflectie, en de warmte en knusheid van dit seizoen echt te omarmen.


Een van de dingen die ik dan altijd doe, is mezelf verwennen met heerlijke, voedzame maaltijden, gemaakt van de seizoensgroenten die nu zo volop verkrijgbaar zijn. En de groente die voor mij echt bij de herfst hoort, is de pompoen. Pompoen is niet alleen ontzettend veelzijdig, het is ook nog eens heel voedzaam. In de herfst maak ik graag een simpele, romige pompoensoep die me dat knusse, warme gevoel geeft, zowel van binnen als van buiten.


Een liefdevol Pompoenrecept:


Deze soep is een van mijn favorieten, en ik deel het graag met je. Het is perfect voor die frisse, donkere herfstavonden waarop je jezelf wilt verwennen met iets warms en troostends.


Ingrediënten:


• 1 kleine pompoen, geschild en in blokjes

• 1 ui, fijngesneden

• 2 teentjes knoflook, geperst

• 1 blik kokosmelk

• 1 liter groentebouillon

• 1 tl kurkuma

• 1 tl kaneel

• 1 tl gemberpoeder

• Zout en peper naar smaak

• Olijfolie


Bereidingswijze:


1. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

2. Voeg de pompoenblokjes, kurkuma, kaneel en gember toe en bak kort mee.

3. Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen gaar is.

4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa en voeg daarna de kokosmelk toe.

5. Breng op smaak met zout en peper, en garneer eventueel met geroosterde pompoenpitten voor een extra knapperige bite.

Deze soep verwarmt niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Het is eenvoudig te maken en perfect om even bewust stil te staan bij de seizoenswisselingen, terwijl je van een voedzame maaltijd geniet.



 

Mijn Eigen Herfstmoment


Herfst heeft voor mij altijd een bijzondere betekenis gehad. Ik herinner me nog een periode waarin ik het gevoel had dat ik altijd maar door moest gaan, zonder even stil te staan. Totdat ik besloot om alles los te laten.

Het was zo’n moment van diepe rust, omgeven door vallende bladeren en frisse lucht. Ik besefte dat ik meer tijd nodig had voor mezelf, om op te laden en te vertragen.


Het was dat moment van inzicht dat me inspireerde om niet alleen voor mezelf beter te zorgen, maar ook anderen te helpen om diezelfde rust en ontspanning te vinden. Het idee voor mijn eigen  behandelingen ontwikkelen , ontstond vanuit dit gevoel.


Voor deze periode  wilde ik iets creëren dat de warmte, knusheid en diepe ontspanning van de herfst in zich draagt  een moment van pure zorg voor jezelf.


Cozy Autumn Ritual:

Jouw moment om naar binnen te keren


Met de Cozy Autumn Ritual heb ik een behandeling ontworpen die je meeneemt naar dat gevoel van geborgenheid en rust. Deze behandeling draait om diepe ontspanning en het loslaten van spanning in je lichaam. Verwarmde oliën, geurbeleving dmv aromatherapie, zachte aanrakingen, en een warme, uitnodigende sfeer zorgen ervoor dat je lichaam de kou van buiten vergeet en volledig tot rust komt.


Het is een behandeling die niet alleen je spieren ontspant, maar ook je geest kalmeert. Na afloop voel je je verlicht en helemaal opgeladen, klaar om de herfst op je eigen tempo te omarmen.


En als extraatje voor de herfst heb ik een speciaal aanbod:


Voor de eerste 5 mensen die

Cozy Autumn Ritual “boeken en betalen, kunnen deze behandeling

ervaren voor slechts 89 euro,

in plaats van €110.


Zolang deze link werkt, kun je van dit aanbod gebruikmaken in oktober en november.

Na betaling kun je eenvoudig zelf je afspraak online inplannen.


Mocht de link niet meer actief zijn, kun je de behandeling nog steeds boeken in oktober en november voor €110.


Dank je wel, voor het lezen van mijn blog.


Liefs,

Dolores


Boek hier je cozy autumn ritual

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page